Zo vind je jouw studentenwoning bij ROOM

Zo vind je jouw studentenwoning bij ROOM

Welkom bij ROOM! Wij zijn het studentenplatform dat meedenkt en klaarstaat voor jou om gemakkelijk, veilig en eerlijk een studentenwoning te vinden. Zo werken we volgens een handig vijfstappenplan, tips en overzichten van ons aanbod voor jou. Benieuwd? Lees dan lekker door.

Zo vind je jouw studentenwoning

Met ons handige vijfstappenplan vind je jouw paleisje dat aan jouw wensen en voorkeuren voldoet:
Bij ROOM bouw je inschrijfduur op. Hoe langer je staat ingeschreven, hoe meer kans je maakt op een studentenkamer. Schrijf je daarom nu al in! Betaal eenmalig 35 euro en bouw je inschrijfduur op. Inschrijven kan al vanaf 16 jaar. Daarna kan je 8 jaar lang kamers scoren via ROOM.

Aanbod studentenwoningen

Een van je eerste uitdagingen als je gaat studeren in een andere stad is de zoektocht naar een studentenwoning. Geen zorgen! Bij ROOM vind je studentenwoningen in stadsregio Amsterdam, Delft, Den Haag, Leiden, Haarlem of Wageningen. Verschillende aanbieders hebben verschillende studentenwoningen voor verschillende prijzen. Dat maakt ROOM een gunstig aanbod platform.

Snel een kamer nodig?

Fun fact: Wist je dat je 4 maanden voor de start van je studie al kan reageren op kamers en studentenwoningen? Zo kan je zo snel mogelijk beginnen met kamers scoren en is de kans groter dat je op tijd een kamer hebt.

Als je niet kan wachten en nu al een kamer nodig hebt dan kan je er ook voor kiezen om te gaan hospiteren. Wanneer er een kamer in een studentenhuis vrijkomt, mogen de bewoners zelf bepalen wie hun nieuwe huisgenoot wordt. Zo kan je als kamerzoekende ingestemd worden door de huidige bewoners. Ze organiseren daarvoor een hospiteeravond waarbij kamerzoekenden langskomen en zichzelf voorstellen. Aan het eind van de avond beslissen de huisgenoten wie de kamer krijgt. Door te hospiteren kun je dus sneller aan een kamer komen en hoef je geen inschrijfduur op te bouwen.

Binnenkort bieden we deze kamers ook op ROOM aan. Voor nu kun je het 'aanbod instemmingen' vinden op de websites van de diverse studentenhuisvesters.

Denk ook eens aan je eigen netwerk. Die is groter dan je misschien verwacht. Plaats bijvoorbeeld een berichtje op Facebook of word lid van Facebook pagina’s waar studentenwoningen gepubliceerd worden. Laat daarnaast vooral aan al je vrienden, familie en kennissen weten dat je op zoek bent naar een kamer. Schreeuw het van de daken!

Jouw studentenwoning bij ROOM

Met een studentenwoning kan je zelfstandig wonen met privacy en beschikking hebben over je eigen voorzieningen. Hieronder hebben we een lijst met toffe studentensteden in Nederland waar jij je studentenwoning kan bemachtigen:

Liever een studentenkamer?

Wil je liever een studentenkamer waar je met andere studenten kan samenwonen, bikkelen voor school of samen feesten tot de late uurtjes? Dan kan je kijken naar ons aanbod van studentenkamers in de leukste regio’s: