0000

Studentenwoning Wageningen

Studentenwoning Wageningen

Ben je klaar om het rijk helemaal voor jezelf te hebben en om voor jezelf te zorgen? Dan is een studentenwoning de perfecte optie tijdens je studie! Wij van ROOM helpen jou bij je speurtocht om een studentenwoning in Wageningen te vinden. Dat doen we door je een route te geven met ons handige vijfstappenplan.

Wil je meer weten over ROOM en hoe je een studentenwoning in 5 stappen kan bemachtigen? Klik dan op de link hieronder:

Studentenwoningen

Wat te doen in Wageningen

Om te beginnen is er genoeg keus van eetcafés tot sterrenrestaurants met gerechten van over de hele wereld. Dus zonder hotel mama en papa zal je niet snel in hongersnood verkeren. Ben je meer een feestbeest? Dan kan je vast niet wachten op de evenementen en festivals die in Wageningen plaatsvinden. Zoals het driedaagse festival met veel bluesconcerten in tientallen cafés. Of het Bevrijdingsfestival op 5 mei, het grootste evenement in Wageningen. Na alle drukte behoefte aan wat rust? Dan kan je een rustig avondje naar de film bij het filmhuis in Wageningen of bij de bioscoop. Ook is er een schouwburg en het Junushoff, voor een goed avondje cabaret.

Wageningen is een kleine stad en dat heeft zo zijn voordelen. Met hooguit een kwartier fietsen kan je overal naartoe. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je je een keer verslaapt, want binnen no-time ben je op de campus. Wist je dat je vanuit jouw studentenwoning in Wageningen ook zo in de natuur bent? De Wageningse uiterwaarden, weide, heide en bossen zijn heel erg dichtbij.

Studeren in Wageningen

Studeren in Wageningen is alsof je op wereldreis bent, want Wageningen University telt alleen al 120 nationaliteiten. Wageningen University is bekender in het buitenland dan in Nederland zelf. En wist je dat de Wageningse universiteit een van de beste universiteiten ter wereld is op het gebied van Life Sciences? Dat is iets om trots op te zijn!

Verder heeft Wageningen een rijk studentenleven met veel verenigingen voor allerlei interesses. Er is een aantal studentenverenigingen, zoals SSR-W en WSV Ceres. Verder zijn er onder andere verenigingen zoals sportverenigingen, studieverenigingen en cultuur maatschappelijke verenigingen.

Liever een studentenkamer in Wageningen?

Wageningen is de stad der bevrijding. Zo is op jezelf in een studentenwoning wonen ook een bevrijding voor vele studenten. Eigen woning, eigen regels! Lijkt het je leuker om een plek gezellig met iemand te delen? Dan kan je kijken naar een studentenkamer in Wageningen.

Wil je een studentenwoning in een andere regio? Hieronder hebben we een lijst met andere toffe studentensteden in Nederland waar je kunt wonen en studeren:

Studentenwoning Amsterdam
Studentenwoning Delft
Studentenwoning Den Haag 
Studentenwoning Leiden 
Studentenwoning Haarlem 
Studentenwoning Wageningen