Studentenwoning Leiden

Studentenwoning Leiden

Studeren in Leiden is als een fantastisch avontuur in een stad vol gezelligheid. Ben je op zoek naar een studentenwoning in Leiden? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij van ROOM zijn het studentenplatform dat voor jou klaarstaat om jou te helpen bij je zoektocht naar een studentenwoning in Leiden. Vind je studentenwoning in Leiden door filters in te stellen gebaseerd op jouw woonwensen en bekijk het aanbod.

Zo vind je jouw studentenwoning

Met ons handige vijfstappenplan vind je jouw paleisje dat aan jouw wensen en voorkeuren voldoet:
Bij ROOM bouw je inschrijfduur op. Hoe langer je staat ingeschreven, hoe meer kans je maakt op een studentenkamer. Schrijf je daarom nu al in! Betaal eenmalig 35 euro en bouw je inschrijfduur op. Inschrijven kan al vanaf 16 jaar. Daarna kan je 8 jaar lang kamers scoren via ROOM.

Wonen in Leiden

Het centrum van Leiden is erg praktisch ingericht waardoor alles goed bereikbaar is. Er zijn een aantal grote winkelketens in de stad maar ook genoeg kleine boetiekjes. Zo is er voor ieder wat wils qua winkelplezier. Ook is er een uitgebreid aanbod aan restaurants en cafés. Je kan lekker genieten van je drankje aan de bar of de sterren van de hemel dansen in de discotheek of in de kroeg.

Er is in Leiden een enorm aanbod aan studentenverenigingen. Maar daarnaast kun je ook actief worden bij je eigen studievereniging. Het lid worden van een studievereniging is zeker handig voor onder andere korting op studiemateriaal en voor het uitbreiden van je netwerk.

Wil je toch even ontsnappen aan het studentenleven en een weekendje naar jouw ouderlijk huis of andere steden ontdekken? Leiden ligt binnen de randstad vlakbij Den Haag, Amsterdam en Rotterdam. Er zijn veel treinen die op Leiden Centraal stoppen en vanaf Leiden Centraal kan je allerlei richtingen op. Hierdoor is de bereikbaarheid van Leiden uitstekend.

Overal in Nederland is het op 3 oktober een normale dag, behalve in Leiden. Daar wordt dan namelijk het Leidens Ontzet gevierd. Hier wordt op een feestelijke wijze herdacht dat er een einde kwam aan de maandenlange Spaanse belegering van de stad. Fun fact: Als tastbaar monument als gedachtenis aan het Leidens Ontzet schonk Willem van Oranje een universiteit aan Leiden.

Studeren in Leiden

De Universiteit in Leiden is als eerste universiteit van Nederland in het jaar 1575 opgericht. Naast dat in Leiden de eerste universiteit van Nederland is opgericht heeft Leiden ruim 50 bacheloropleidingen en 75 masterprogramma’s waar je uit kunt kiezen. Waarvan 14 engelstalig wordt aangeboden. Je kunt bij veel opleidingen zelf een deel van je vakkenpakket samenstellen. Ideaal toch?

Liever een studentenkamer in Leiden?

Wil je liever een studentenkamer waar je gezellig met kamergenoten kan wonen? Kijk hier voor studentenkamers in Leiden. In tegenstelling tot studentenwoningen heb je dan een gemeenschappelijke badkamer, keuken en woonruimte die je deelt met je huisgenoten. Mocht je liever in een andere regio studeren en wonen, kijk dan bij de andere studentensteden in Nederland: