Studentenwoning Groningen

Studentenwoning Groningen

Ben je op zoek naar een leuke en betaalbare studentenwoning in Groningen? Houd je van zelfstandigheid en rust, dan is een studentenwoning echt iets voor jou. Er is niks fijner dan na een hele dag college of na vele activiteiten met vrienden in alle rust terug te komen in je eigen studentenwoning. ROOM is de perfecte partner om een woning. Met ons grote aanbod in woningen in Groningen zit er vast en zeker een geschikte studentenwoning bij voor jou! 

Zo vind je jouw studentenwoning

Met ons handige vijfstappenplan vind je binnen no-time een studentenkamer in Groningen die aan jouw eisen en wensen voldoet.
Bij ROOM bouw je inschrijfduur op. Hoe langer je staat ingeschreven, hoe meer kans je maakt op een studentenkamer. Inschrijven kan al vanaf 16 jaar en kost eenmalig 35 euro. Daarna kun je 8 jaar lang op kamers reageren via ROOM. Schrijf je zo snel mogelijk in!

Jouw studentenwoning in Groningen

Er gaat niets boven Groningen. Groningen is al meerdere keren verkozen tot leukste studentenstad van Nederland. Dat heeft er natuurlijk mee te maken dat 25% van bewoners van Groningen student zijn, bij de Rijksuniversiteit (RUG) of de Hanzehogeschool. Je voelt je vast snel thuis en maakt even zo snel vrienden met al die studenten - maar liefst 60.000 - om je heen. Ben jij al overtuigd van je studententijd in Groningen? Schrijf je dan snel in bij Room!

Het studentenleven in Groningen

Groningen is de place to be om als student te studeren en te wonen, kortom om te leven. Het staat bekend om zijn gezellige en eigenzinnige uitgaansleven, waar de kroegen, als de Drie gezusters en de Negende Cirkel, zelf bepalen wanneer ze sluiten. Als jij het tot sluitingstijd hebt gered, kom je ‘s ochtends de zon tegen en de mensen die onderweg zijn naar hun werk.

Een studentenstad kan natuurlijk niet zonder studentenverenigingen. Die zijn er met bijvoorbeeld Cleopatra, Albertus Magnus Dizkartes en Vindicat in allerlei soorten en maten (en smaken).  En als je meer van het sportieve klimaat houdt kun je terecht op de ACLO, bij een van de vele sportverenigingen die de stad rijk is. Je kunt voetballen bij The Knickerbockers, roeien bij Aegir of volleyballen bij Veritas en dat is slechts het topje van de ijsberg.

Fietsen in Groningen

In Groningen kun, nee, wil je niet zonder fiets leven. Alles in de stad Groningen is goed te bereiken met je trouwe rijwiel en de stad is ingericht op fietsers. Je bent in een mum van tijd op het Zernike Complex - waar de campus van de RUG en de Hanzehogeschool is - of in het centrum.  

Vind jouw ideale studentenwoning bij ROOM, schrijf je snel in bij ROOM. Hoe langer je staat ingeschreven, hoe meer inschrijfduur je opbouwt en hoe meer kans jij maakt op jouw droomwoning.

Liever een studentenkamer in Groningen?

Woon jij toch liever samen met huisgenoten? Dan is een studentenkamer misschien meer iets voor jou! In tegenstelling tot een studentenwoning heb je dan gemeenschappelijke voorzieningen en minder privacy. Als je optimaal van je studentenleven wil genieten en meer sociale contacten wil opbouwen dan kan je via deze link kijken naar studentenkamers.