Studentenwoning Den Haag

Studentenwoning in Den Haag

Ga je studeren in Den Haag en ben je op zoek naar een studentenwoning? Wat gaaf! Kijk je er al naar uit om met volle energie en enthousiasme aan een nieuwe studie te beginnen in een nieuwe stad? Dit is hét moment om te laten zien wat je in huis hebt en om je uit te dagen voor nieuwe kansen! Over huizen gesproken: ROOM is het studentenplatform van Nederland met een groot aanbod studentenwoningen

Zo vind je jouw studentenwoning

Met ons handige vijfstappenplan vind je jouw paleisje dat aan jouw wensen en voorkeuren voldoet:
Bij ROOM bouw je inschrijfduur op. Hoe langer je staat ingeschreven, hoe meer kans je maakt op een studentenkamer. Schrijf je daarom nu al in! Betaal eenmalig 35 euro en bouw je inschrijfduur op. Inschrijven kan al vanaf 16 jaar. Daarna kan je 8 jaar lang kamers scoren via ROOM.

Wonen in Den Haag

Den Haag is omgeven door bossen, duinen en zee. Na een drukke week op school is het een ideale plek om even tot rust te komen op de meest inspirerende plekken in Den Haag. Zo kan je lekker een (lange) wandeling maken door het Haagse Bos of even uitwaaien op het strand van Scheveningen. Drink je liever een biertje in een kroeg? Dit is zeker mogelijk. Den Haag telt namelijk genoeg restaurants en cafés. Zo kan je lekker eten en drinken in het centrum van Den Haag bij de Grote Markt, langs historische grachten, terrasboten of lekker fancy bij een rooftopbar. Van hippe restaurants aan de Prinsestraat, culinaire hoogstandjes of wereldkeukens, je zult zeker geen hongersnood hebben zonder hotel mama en papa.

Wat te doen in Den Haag

Houd je van lekker cultuur snuiven en wil je wat meer te weten komen over Den Haag? Dan kan je samen met je huisgenoten of medestudent(en) Paleis Noordeinde bezoeken of ga naar het Vredespaleis. Do it for the Gram. Of breng een bezoekje aan de Tweede Kamer en ga naar het Binnenhof. Ben je Den Haag nou even zat en wil je Nederland ontdekken? Daar heeft Den Haag een oplossing voor: Madurodam. Hier zie je Nederland in het klein (ja, nog kleiner) en leer je meer over de belangrijkste gebouwen en plaatsen in Nederland. In deze stad is genoeg te beleven en er is voor ieder wat wils! Vanuit jouw studentenwoning in Den Haag kan je dus eropuit gaan en is alles goed te bereiken met het openbaar vervoer.

Liever een studentenkamer in Den Haag?

Een studentenkamer is een kamer in een studentenhuis of op een verdieping met gemeenschappelijke voorzieningen. Daarentegen woon je in een studentenwoning volledig zelfstandig met privacy en beschikking over je eigen badkamer, keuken en woonruimte. Dit hoef je dus niet te delen. Toch liever in een huis met medestudenten? Dan is een studentenkamer in Den Haag misschien meer iets voor jou.

Wil je liever een studentenwoning in een andere regio? Hieronder hebben we een lijstje met andere toffe studentensteden in Nederland waar je kunt wonen en studeren: