Studentenwoning Amsterdam

Studentenkamer Amsterdam

Ben je er aan toe om een nieuwe weg in te slaan en te genieten van alles wat Amsterdam te bieden heeft? Wij van ROOM denken met jou mee en staan voor je klaar om je te helpen bij jouw zoektocht naar een studentenkamer in Amsterdam. Net als Amsterdam heeft ROOM een variërend aanbod voor jou.

Zo vind je jouw studentenkamer

Met ons handige vijfstappenplan vind je jouw paleisje dat aan jouw wensen en voorkeuren voldoet:
Bij ROOM bouw je inschrijfduur op. Hoe langer je staat ingeschreven, hoe meer kans je maakt op een studentenkamer. Schrijf je daarom nu al in! Betaal eenmalig 35 euro en bouw je inschrijfduur op. Inschrijven kan al vanaf 16 jaar. Daarna kan je 8 jaar lang kamers scoren via ROOM.

Jouw studentenwoning in Amsterdam

Damsko, Mokum, Venetië van het Noorden, 020. Amsterdam is als woonstad heel populair. Je bent dus niet de enige die op zoek is naar een studentenwoning in Amsterdam. Onze hoofdstad is daarnaast een aantrekkelijke stad voor vele studenten. Zorg daarom dat je snel op zoek gaat naar een woning! Neem een kijkje in het leven van Amsterdam en wellicht maak jij er binnenkort ook deel van uit.

Wat te doen in Amsterdam

Amsterdam is een levendige stad met vele gezichten. Er is altijd wel wat te doen! Dat zorgt ervoor dat je het gevoel krijgt dat er te weinig uren in een dag zitten. De Amsterdamse grachten, bruggen en de onvermijdelijke rondvaartboot is waarom Amsterdam als Venetië van het Noorden wordt gezien. Het is altijd lekker druk en dat maakt het alleen maar heel gezellig.

Ondanks de omvang is alles in Amsterdam goed bereikbaar vanaf jouw toekomstige studentenwoning. De belangrijkste voorzieningen zijn op loopafstand te bereiken of snel met het openbaar vervoer. Je hoeft je dus niet te vervelen als je een paar tussenuurtjes hebt. Heb je even? Haal diep adem en lees de volgende zin in een keer op. Even wat cultuur snuiven bij het museumplein, een luchtje scheppen bij de Vondelpark, kunst bezichtigen bij de Rijksmuseum, een nieuw outfitje scoren bij de P.C. Hooftstraat (na wat uurtjes werken) of de Kalverstraat of wat lekkers eten en drinken bij het Leidseplein. Zo, kom maar op met die tussenuurtjes!

Wat zo leuk is aan de restaurantjes in Amsterdam is dat iedere bevolkingsgroep zijn eigen cultuur meeneemt. Lekker multiculti. Wilde jij altijd al wereldse gerechten uitproberen? In Amsterdam moet dat goedkomen met 175 nationaliteiten. Het kan er soms uitzien als chaos maar die circulaire stad gaat zeker wel wennen! Je zal snel blind je weg vinden door Amsterdam. Al is het wel handig om je ogen open te houden. Niet alleen omdat er van alles te zien valt, maar omdat je ook moet opletten in de drukte.

Studeren in Amsterdam

Wat je waarschijnlijk al weet: als het op studeren aankomt kent de stad Amsterdam twee universiteiten. Wat je misschien nog niet wist: de Universiteit en de Hogeschool van Amsterdam zijn een van de grootste scholen van ons land. Op het gebied van studie- en studentenvereniging is er keuze genoeg. In Amsterdam zijn er talloze studieverenigingen. Een voorbeeld hiervan is de studievereniging FSA Amsterdam. Daarnaast zijn er meer dan 40 studentenverenigingen in Amsterdam. Voorbeelden hiervan zijn de A.V.S.V, de ASDV Bonaparte, de SIB-Amsterdam, of de AEGEE. Voor ieder wat wils! Door deel te nemen aan zo’n vereniging kan je het optimale uit je studentenleven halen.

Liever een studentenkamer in Amsterdam?

Een studentenkamer is een kamer in een studentenhuis of op een verdieping met een gemeenschappelijke badkamer, keuken en woonruimte hebt. Je woont dan samen met huisgenoten. In een studentenwoning woon je volledig zelfstandig met privacy en beschikking over je eigen voorzieningen die je niet hoeft te delen.

Wil je liever wonen met gezellige kamergenoten om optimaal van je studentenleven te genieten? Dan kan je kijken naar een studentenkamer in Amsterdam. Wil je een studentenwoning in een andere regio? Hieronder hebben we een lijstje met andere toffe studentensteden in Nederland waar je kunt wonen en studeren: