0000

Studentenkamer Leiden

Studentenkamer Leiden

Durf jij geen spinnen te vangen of ben je niet handig in het repareren van kapotte spullen? Geen zorgen! Je staat er niet alleen voor in een studentenhuis. Het is een fantastisch avontuur om te studeren in een stad vol gezelligheid. En dan ook nog eens in een toffe studentenkamer. Wij van ROOM dragen graag bij aan dit avontuur door een handje te helpen met het vinden van jouw studentenkamer in Leiden.

Zo vind je een studentenkamer in Leiden

ROOM heeft een vijf stappenplan opgesteld zodat jij jouw ideale kamer in Leiden kan vinden:

1.Register at ROOM.
2. Find your ROOM.
3.Check your ROOM.
4. Accept your ROOM.
5. Own your ROOM.

Door eenmalig 35 euro te betalen staat je inschrijving bij ons vast en heb jij 8 jaar de tijd om een kamer te scoren. Schrijf je zo snel mogelijk in, dan bouw je inschrijfduur op. Er is een wachttijd, dus hoe langer je ingeschreven staat, hoe groter de kans is dat je een kamer toegewezen krijgt. Inschrijven kan al vanaf 16 jaar.

Netwerken voor een kamer

Als je geen tijd hebt om inschrijfduur op te bouwen dan kan je ervoor kiezen om te gaan hospiteren. De bewoners van een studentenhuis organiseren dan een hospiteeravond zodra er een kamer vrijkomt. Op zo’n hospiteeravond is er de mogelijkheid om kennis te maken met de potentiële bewoner. Na afloop van deze avond kiezen de bewoners een nieuwe huisgenoot. Dit noemen we instemming. Binnenkort bieden we deze kamers ook op ROOM aan. Voor nu kun je het 'aanbod instemmingen' vinden op de websites van de diverse studentenhuisvesters.

Verder kan je Facebookgroepen benaderen zoals ‘Rooms/Kamers in Leiden’ of ‘Zoekt kamer in Leiden Community’. Of laat je eigen netwerk weten dat je op zoek bent en wellicht kunnen zij wat voor je betekenen.

Studeren in Leiden

Als het om studeren gaat, heeft Leiden de oudste universiteit van Nederland. Deze universiteit is opgericht in 1575. Naast deze universiteit kent deze gezellige studentenstad ook diverse hogescholen. Leiden staat vooral bekend om de medische studies.

In Leiden is er een enorm aanbod aan studenten- en studieverenigingen. Het lid worden van een studievereniging is zeker handig om je netwerk uit te breiden, maar bijvoorbeeld ook om korting te krijgen op studiemateriaal. Je zult je zeker niet alleen voelen, aan de grachten bevinden zich veel cafés met gezellige terrassen waar het in de zomer helemaal vol zit met studenten. Ook zijn er studentencafés en discotheken waar veel studenten naar toe gaan.

Leiden heeft alles in huis om jouw studententijd onvergetelijk te maken. Je studententijd is immers de mooiste tijd van je leven en daar moet je goed van profiteren! Ga het avontuur aan en beleef je studentenleven in het o zo mooie Leiden.

Op kamers in Leiden

Natuurlijk draait je studententijd niet alleen maar om het studeren. De stad verkennen en aanwezig zijn bij sociale activiteiten hoort er ook bij! De stad van de grachten, de steegjes, de hofjes en natuurlijk de universiteit. Leiden wordt ook wel een sleutelstad genoemd. Dit verwijst naar de twee sleutels in het stadswapen. Bij ROOM zijn er verschillende aanbieders die verschillende kamers hebben met gemiddeld 12 vierkante meter van ongeveer 300 euro ter beschikking.

Liever een studentenwoning in Leiden?

Het is uiteraard een leuk avontuur om nieuwe mensen te leren kennen in een studentenkamer. Maar als je liever privacy wil en beschikking over je eigen faciliteiten, dan kan je kijken naar een studentenwoning. Wil je een studentenkamer in een andere regio? Hieronder hebben we een lijstje met andere toffe studentensteden in Nederland waar je kunt wonen en studeren:

Studentenkamer Amsterdam
Studentenkamer Delft 
Studentenkamer Den Haag
Studentenkamer Leiden 
Studentenkamer Haarlem 
Studentenkamer Wageningen