Studentenkamer Leiden

Studentenkamer Leiden

Durf jij geen spinnen te vangen of ben je niet handig in het repareren van kapotte spullen? Geen zorgen! Je staat er niet alleen voor in een studentenhuis. Het is een fantastisch avontuur om te studeren in een stad vol gezelligheid. En dan ook nog eens in een toffe studentenkamer. Wij van ROOM dragen graag bij aan dit avontuur door een handje te helpen met het vinden van jouw studentenkamer in Leiden.

Zo vind je een studentenkamer in Leiden

Met ons handige vijfstappenplan vind je jouw Leidse paleisje dat aan jouw wensen en voorkeuren voldoet:
Bij ROOM bouw je inschrijfduur op. Hoe langer je staat ingeschreven, hoe meer kans je maakt op een studentenkamer. Schrijf je daarom nu al in! Betaal eenmalig 35 euro en bouw je inschrijfduur op. Inschrijven kan al vanaf 16 jaar. Daarna kan je 8 jaar lang kamers scoren via ROOM.

Snel een kamer nodig? Kies voor hospiteren!

Heb je snel een kamer nodig in Leiden? Dan kun je er ook voor kiezen om te gaan hospiteren. Dit gebeurt via instemming. Wanneer er een kamer in een studentenhuis vrijkomt, mogen de bewoners zelf bepalen wie hun nieuwe huisgenoot wordt. Dit gebeurt via instemming. De bewoners organiseren daarvoor een hospiteeravond waarbij kamerzoekenden langskomen en zichzelf voorstellen. Aan het eind van de avond beslissen de huisgenoten wie de kamer krijgt. Door te hospiteren kun je dus sneller aan een kamer komen en hoef je geen inschrijfduur op te bouwen. Hier kun je het hospiteeraanbod checken op ROOM.

Verder kan je Facebookgroepen benaderen zoals ‘Rooms/Kamers in Leiden’ of ‘Zoekt kamer in Leiden Community’. Of laat je eigen netwerk weten dat je op zoek bent en wellicht kunnen zij wat voor je betekenen.

Studeren in Leiden

Als het om studeren gaat, heeft Leiden de oudste universiteit van Nederland. Deze universiteit is opgericht in 1575. Naast deze universiteit kent deze gezellige studentenstad ook diverse hogescholen. Leiden staat vooral bekend om de medische studies.

In Leiden is er een enorm aanbod aan studenten- en studieverenigingen. Het lid worden van een studievereniging is zeker handig om je netwerk uit te breiden, maar bijvoorbeeld ook om korting te krijgen op studiemateriaal. Je zult je zeker niet alleen voelen, aan de grachten bevinden zich veel cafés met gezellige terrassen waar het in de zomer helemaal vol zit met studenten. Ook zijn er studentencafés en discotheken waar veel studenten naar toe gaan.

Leiden heeft alles in huis om jouw studententijd onvergetelijk te maken. Je studententijd is immers de mooiste tijd van je leven en daar moet je goed van profiteren! Ga het avontuur aan en beleef je studentenleven in het o zo mooie Leiden.

Op kamers in Leiden

Natuurlijk draait je studententijd niet alleen maar om het studeren. De stad verkennen en aanwezig zijn bij sociale activiteiten hoort er ook bij! De stad van de grachten, de steegjes, de hofjes en natuurlijk de universiteit. Leiden wordt ook wel een sleutelstad genoemd. Dit verwijst naar de twee sleutels in het stadswapen. Bij ROOM zijn er verschillende aanbieders die verschillende kamers hebben met gemiddeld 12 vierkante meter van ongeveer 300 euro ter beschikking.

Liever een studentenwoning in Leiden?

Het is uiteraard een leuk avontuur om nieuwe mensen te leren kennen in een studentenkamer. Maar als je liever privacy wil en beschikking over je eigen faciliteiten, dan kan je kijken naar een studentenwoning. Wil je een studentenkamer in een andere regio? Hieronder hebben we een lijstje met andere toffe studentensteden in Nederland waar je kunt wonen en studeren: