Studentenkamer Haarlem

Studentenkamer Haarlem

Je gaat studeren in Haarlem en je wilt er ook gaan wonen? Dan ga je een tof avontuur tegemoet! Maar eerst heb je een kompas nodig om de stip op de horizon te zetten. Dat is namelijk het vinden van de juiste kamer die bij jou past. Wij van ROOM helpen jou graag om jouw paleisje te vinden!

Zo vind je een studentenkamer in Haarlem

Met ons handige vijfstappenplan vind je jouw Haarlemse paleisje dat aan jouw wensen en voorkeuren voldoet:
Bij ROOM bouw je inschrijfduur op. Hoe langer je staat ingeschreven, hoe meer kans je maakt op een studentenkamer. Schrijf je daarom nu al in! Betaal eenmalig 35 euro en bouw je inschrijfduur op. Inschrijven kan al vanaf 16 jaar. Daarna kan je 8 jaar lang kamers scoren via ROOM.

Snel een kamer nodig? Kies voor hospiteren!

Heb je snel een kamer nodig in Haarlem? Dan kun je er ook voor kiezen om te gaan hospiteren. Dit gebeurt via instemming. Wanneer er een kamer in een studentenhuis vrijkomt, mogen de bewoners zelf bepalen wie hun nieuwe huisgenoot wordt. Dit gebeurt via instemming. De bewoners organiseren daarvoor een hospiteeravond waarbij kamerzoekenden langskomen en zichzelf voorstellen. Aan het eind van de avond beslissen de huisgenoten wie de kamer krijgt. Door te hospiteren kun je dus sneller aan een kamer komen en hoef je geen inschrijfduur op te bouwen. Hier kun je het hospiteeraanbod checken op ROOM.

Laat je stem horen!

Heb je al gezocht bij je eigen netwerk? Laat ze vooral weten dat je op zoek bent! Wellicht kunnen zij iets voor je betekenen. En als er niemand van je netwerk jou kan helpen dan kan je Facebookgroepen benaderen. Wordt bijvoorbeeld lid van ‘Kamer in Haarlem’ of ‘Zoekt Kamer in Haarlem Community’. Met meer dan duizenden mensen die hier lid van zijn zit er vast iemand tussen die je kan helpen zoeken.

Jouw studentenkamer in Haarlem

Samen met je huisgenoten winkelen bij de bijzondere winkeltjes in de Gouden Straatjes of lekker bieren na een lange week colleges en hard studeren. Je vervelen is simpelweg geen optie in Haarlem. De stad zit vol met leuke tentjes, verspreid in het centrum. De meeste zitten op en rondom de Grote Markt. Voor de bierliefhebbers is dit de place to be. Haarlem is namelijk al jaren een echte bierstad met zelfs een eigen bier: Jopen. Deze wordt gebrouwen in de Jopenkerk. Een hemels biertje! Deze biertempel is ook een restaurant en borrelplek. Beter kan je het niet treffen!

Studeren in Haarlem

Haarlem is gevestigd op een ideale locatie. Binnen 20 minuten zit je in hartje Amsterdam en binnen 10 minuten lig je lekker op het strand in Zandvoort voor het ultieme zomergevoel. Hierdoor wonen er naast de vele Haarlemse studenten ook veel studenten die in Amsterdam studeren. Vanaf Haarlem station is het ongeveer 10 minuten om op de campus te komen.

Liever een studentenwoning in Haarlem?

Ben je liever lekker op jezelf, zodat je helemaal zelf kunt beslissen wat er thuis gebeurt? Dan kan je kijken naar een studentenwoning. Wil je een studentenkamer in een andere regio? Hieronder hebben we een lijstje met andere toffe studentensteden in Nederland waar je kunt wonen en studeren: