Studentenkamer Groningen

Studentenkamer Groningen

Ben je op zoek naar een studentenkamer in Groningen? Dan ga je een tof avontuur aan in de Pronkjewail (juweel in ‘t Grunnegs) van ‘t hoge noorden! Natuurlijk heb je dan mensen nodig die je helpen bij het vinden van een kamer in de stad. Wij van ROOM helpen jou graag om jouw betaalbare paleisje te vinden en hebben de kennis in huis om dat voor jou zo makkelijk mogelijk te maken.

Zo vind je een studentenkamer in Groningen

Met ons handige vijfstappenplan vind je binnen no-time een studentenkamer in Groningen die aan jouw eisen en wensen voldoet.
Bij ROOM bouw je inschrijfduur op. Hoe langer je staat ingeschreven, hoe meer kans je maakt op een studentenkamer. Inschrijven kan al vanaf 16 jaar en kost eenmalig 35 euro. Daarna kun je 8 jaar lang op kamers reageren via ROOM. Schrijf je zo snel mogelijk in!

Jouw studentenkamer in Groningen

Er gaat niets boven Groningen zeggen ze in Groningen, als studentenstad geldt dit zeker. Een kwart van de bevolking is student, en daarmee is de stad ook meteen de jongste stad van Nederland. Wij denken dat je je snel thuis zult voelen tussen de 60.000(!) studenten van de Rijksuniversiteit en de Hanzehogeschool met wie je de stad deelt. 


Studentenleven in Groningen
Je kunt je met al die studenten wel voorstellen dat er in Groningen een hoop te doen is voor jongeren. Er zijn natuurlijk studentenverenigingen waar je je kunt aanmelden, bijvoorbeeld Vindicat, Dizkartes of Cleopatra. 

Kroegen als de ‘t Vaatje, de Negende Cirkel en de Drie Gezusters zijn beroemde en beruchte tenten om de onderkant van bierglazen te leren kennen. En als je meer thuisvoelt bij de alternatieve scene ga je naar Vera, Warhol of Paradigm. Een groot voordeel: in Groningen sluiten kroegen als ze er zin in hebben.

En wat te denken van het sportcomplex de ACLO met een veelheid aan verschillende studentensportverenigingen, in zo ongeveer elke sport die je kunt bedenken. Zo zijn er bijvoorbeeld The Knickerbockers, waar je terecht kunt voor een goede pot voetbal (en bier) of Veritas waar er volop op los gevolleybald wordt.

Fietsen in Groningen
Groningen is een echte fietsstad. Je kunt in het centrum wonen, aan de gezellige Grote Markt of de Vismarkt, of in een van de vele, verschillende en gezellige wijken die Groningen rijk is zoals de Oosterpoort, de Schildersbuurt of Selwerd. Waar je ook woont, het centrum is altijd met de fiets te bereiken en het Zernike Complex - waar de campus en de ACLO zich bevinden -  is net zo goed op de fiets te doen. (En als je lui bent of het regent, rijden er continu bussen af en aan).
 

Liever een studentenwoning in Groningen?

Woon je liever lekker op jezelf, zodat je helemaal zelf kunt beslissen wat er thuis gebeurt? Dan kan je kijken naar een studentenwoning. Wil je een studentenkamer in een andere regio? Hieronder hebben we een lijstje met andere toffe studentensteden in Nederland waar je kunt wonen en studeren.