0000

Studentenkamer Den Haag

Studentenkamer Den Haag

Op zoek naar een studentenkamer en zie je door de bomen het bos niet meer? Dan ben je bij ons op het juiste adres. Wij geven jouw een route met vijf stappen zodat jij uit die speurtocht gered wordt. In een studentenhuis heb je altijd wel iemand die voor je klaar staat. Zo hoef je geen zorgen te maken als je niet handig bent in het repareren van kapotte spullen of als je geen spinnen durft te vangen. Veel studenten worden beste vrienden met hun huisgenoten. Je kan samen bikkelen voor school, maar ook lekker feesten tot in de late uurtjes.

Zo vind je een studentenkamer in Den Haag

Een fantastisch avontuur in een geweldige stad beginnen in vijf stappen:

1. Register at ROOM.
2. Find your ROOM.
3. Check your ROOM.
4. Accept your ROOM.
5. Own your ROOM.

Schrijf je één keer in bouw je inschrijfduur op. Er is een wachttijd, dus hoe langer je staat ingeschreven, hoe meer kans je maakt op een studentenkamer. Inschrijven kost eenmalig 35 euro en die blijft 8 jaar geldig. Inschrijven kan al vanaf 16 jaar.

Daarnaast kan je hospiteren als je zo snel mogelijk een kamer nodig hebt. Door middel van een hospiteeravond kan je ingestemd worden door de huidige bewoners. Kamerzoekenden kunnen dan langskomen en aan het eind van de avond beslissen de huisgenoten wie de kamer krijgt. Hier hoef je geen inschrijfduur voor op te bouwen. Binnenkort bieden we deze kamers ook op ROOM aan. Voor nu kun je het 'aanbod instemmingen' vinden op de websites van de diverse studentenhuisvesters.

Verder kan je uiteraard je eigen netwerk benaderen of Facebook groepen. Zo zijn er bijvoorbeeld groepen als ‘Kamers in Den Haag’, ‘Zoekt kamer in Den Haag Community’ of ‘Find a room(mate)’ of ‘House in The Hague - kamer(s) in Den Haag’.

Op kamers in Den Haag

Een grote mentale stap is het om eindelijk eens je eigen keuzes te maken en volwassen te worden. Maar wil je je ook nog eens fysiek groter voelen in Den Haag? Dat is mogelijk! Plan een gezellig dagje naar Madurodam, waar je heel Nederland in een oogopslag kunt zien. Of zie jij jezelf al lekker uitwaaien op het strand in Scheveningen nippend aan een tropische cocktail of smullend van een lekkere clubsandwich? Lekker kroelen bij het haardvuur? Na een dag hard studeren en colleges volgen mag jij ook eens genieten en lekker ontspannen!

Studeren in de Hofstad: Den Haag

Jouw studentenleven beleven in Den Haag: een stad met het beste van twee werelden. De stad van vrede en recht. Van politiek en wijsheid. Van stad en strand. Van een bezoekje aan de Binnenhof tot winkelen in de Passage. In Den Haag valt, naast de langdurige beleidsvergaderingen, veel te beleven. Van een festival of feestje tot je cultureel laten inspireren met een bootje door de Haagse grachten of helemaal je comfortzone uitgaan door te bungeejumpen en de Haagse toren te beklimmen. We zijn bijna zeker dat je er een onvergetelijk studentenleven van kunt maken! Niet voor niets staat de stad in een van de wereldlijstjes van meest-aantrekkelijke studentensteden. Den Haag is uiteraard wel de politieke hoofdstad. Hierdoor is het voor studenten met een interesse in politiek en internationale betrekkingen een ideale stad om in te studeren. Daarnaast is het in Den Haag mogelijk om veel verschillende opleidingen te volgen.

Den Haag is een ideale stad om jouw studie te combineren met uitgaan, persoonlijke ontwikkeling en werken aan jouw toekomst. Er is zoveel te doen dat je zelfs moet oppassen dat je nog wel aan studeren toekomt! Verder is alles in Den Haag ook nog eens goed te bereiken. Het lijkt misschien groot, maar vanuit het centrum fiets je al in minder dan een kwartier naar het strand of de verschillende hogescholen. De Campus van Den Haag ligt pal naast station Den Haag Hollands Spoor en is binnen 5 minuten te bereiken vanaf Den Haag centraal.

Liever een studentenwoning in Den Haag?

Het is uiteraard leuk om samen met je huisgenoten er altijd een feestje van te maken. Maar wil je liever privacy en beschikking over je eigen faciliteiten? Dan kan je kijken naar een studentenwoning. Wil je een studentenkamer in een andere regio? Hieronder hebben we een lijstje met andere toffe studentensteden in Nederland waar je kunt wonen en studeren:

Studentenkamer Amsterdam
Studentenkamer Delft 
Studentenkamer Den Haag
Studentenkamer Leiden 
Studentenkamer Haarlem 
Studentenkamer Wageningen