Studentenkamer Amsterdam

Studentenkamer Amsterdam

Maak van jouw studententijd een experience of a lifetime en vind gemakkelijk, veilig en eerlijk een studentenkamer op ons platform! Iedereen kijkt altijd terug op te gekke avonturen en levenslange vriendschappen. Wij van ROOM vinden deze verhalen prachtig en dragen hier graag aan bij. ROOM is het platform dat meedenkt en klaarstaat voor jou om gemakkelijk, veilig en eerlijk een studentenkamer te vinden.

Zo vind je een studentenkamer in Amsterdam

Met ons handige vijfstappenplan vind je jouw Amsterdamse paleisje dat aan jouw wensen en voorkeuren voldoet:
Bij ROOM bouw je inschrijfduur op. Hoe langer je staat ingeschreven, hoe meer kans je maakt op een studentenkamer. Schrijf je daarom nu al in! Betaal eenmalig 35 euro en bouw je inschrijfduur op. Inschrijven kan al vanaf 16 jaar. Daarna kan je 8 jaar lang kamers scoren via ROOM.

Snel een kamer nodig? Kies voor hospiteren!

Heb je snel een kamer nodig in Amsterdam? Dan kun je er ook voor kiezen om te gaan hospiteren. Dit gebeurt via instemming. Wanneer er een kamer in een studentenhuis vrijkomt, mogen de bewoners zelf bepalen wie hun nieuwe huisgenoot wordt. Dit gebeurt via instemming. De bewoners organiseren daarvoor een hospiteeravond waarbij kamerzoekenden langskomen en zichzelf voorstellen. Aan het eind van de avond beslissen de huisgenoten wie de kamer krijgt. Door te hospiteren kun je dus sneller aan een kamer komen en hoef je geen inschrijfduur op te bouwen. Hier kun je het hospiteeraanbod checken op ROOM.

Schreeuw het van de daken!

Laat je vrienden, familie en kennissen vooral weten dat je op zoek bent. Al eens van Facebook groepen gehoord? Word lid van bijvoorbeeld groepen als Kamer / studio te huur in Amsterdam of Kamer Gezocht in Amsterdam en reageer op jouw geschikte kamer!

Jouw studentenkamer in Amsterdam

Gezellig met andere studenten wonen en samen een bezoekje wagen aan het Rijksmuseum, lekker koken met een Amsterdams kaasplankje, eten aan het Leidseplein, bieries doen en stappen aan het Rembrandtplein. Amsterdam kent een zeer gevarieerd en druk bezocht uitgaansleven. Gelukkig is het openbaar vervoer goed geregeld in en rondom Amsterdam. Verslapen is geen ramp meer, je bent snel op je onderwijsinstelling. Het Amsterdamse Science Park heeft een eigen station en vanaf Amsterdam CS is het maar 8 minuten reizen. Net als Amsterdam heeft ROOM een variƫrend aanbod voor jou. Verschillende aanbieders hebben verschillende kamers met gemiddeld 24 vierkante meter voor ongeveer 400 euro ter beschikking en dat maakt ROOM een gunstig aanbod platform!

Studeren in een wereldstad: Amsterdam

Ook wel Damsko: de hoofdstad van Nederland, de Dam en de grootste studentenstad van Nederland met meer dan 100.000 studenten! Geen zorgen, je zult je niet snel alleen voelen. Amsterdam is een inspirerende, culturele, hippe en internationale stad met de meeste universitaire studenten. Het biedt de ideale mix voor een onvergetelijk studententijd. Studeren in Amsterdam is studeren in een wereldstad. Er zijn veel studentenverenigingen, uitgaansgelegenheden en verschillende soorten opleidingen.

Liever een studentenwoning in Amsterdam?

Met een studentenkamer heb je een gemeenschappelijke badkamer, keuken en woonruimte die je deelt met andere huisgenoten. Wil je liever zelfstandig wonen met privacy en beschikking hebben over je eigen voorzieningen? Dan kan je kijken naar een studentenwoning.

Wil je een studentenkamer in een andere regio? Hieronder hebben we een lijstje met andere toffe studentensteden in Nederland waar je kunt wonen en studeren: