Nieuws

Laatste nieuws

Voortaan ook hospiteren via ROOM!

21-01-2020

Nieuw op ROOM.nl: hospiteren voor kamers in studentenhuizen. Zoek een studentenkamer uit en ga naar de hospiteeravond.

Vanaf nu vind je op ROOM ook kamers in studentenhuizen en -complexen waarbij je kunt hospiteren.

Dat betekent dat je ook alle hospiteeravonden voor kamers kunt checken! Dus zoek je een kamer in een huis of complex met huisgenoten waar je de keuken, wc en badkamer deelt? Kijk dan ook bij het hospiteeraanbod op ROOM.nl.

Golflengte

Als er in een studentenhuis of -complex een kamer vrijkomt, mogen de bewoners soms zelf een nieuwe huisgenoot zoeken. Daarvoor nodigen ze geïnteresseerden uit om kennis te komen maken, waarna ze een van hen als nieuwe huisgenoot kiezen.

De hospiteeravonden zorgen ervoor dat de bewoners van een studentenhuis of de verdieping van een complex goed bij elkaar passen. Het gaat er niet om wie het meest bijdehand, de slimste of de mooiste is, maar wel om wie de juiste golflengte van het huis en haar bewoners heeft. Kijk hier eens voor wat tips.

Inschrijven voor de kamer

Op ROOM.nl kun je op deze kamers reageren wanneer je ingeschreven staat. 

Voor een kamer huren geldt verder dat je als voltijdstudent bij een onderwijsinstelling staat ingeschreven (ook voor stage of promotie) in de regio waar de kamer is. Ook internationale studenten die een volledige studie in Nederland doen, kunnen op een kamer reageren. Als aankomende eerstejaarsstudent kun je vanaf 4 maanden voor de startdatum van je studie voor een kamer in aanmerking komen.  

Zonder inschrijftijd

En heel belangrijk: een hospiteerkamer in een studentenhuis kun je – anders dan een kamer die wordt toegewezen op basis van inschrijfduur - in principe huren zonder wachttijd. Verder: voor zo’n kamer kun je niet altijd in aanmerking komen voor huurtoeslag (dit wordt vermeld in de advertentie).

Laatste nieuws