0000

Nieuws

Laatste nieuws

Sneller een studentenkamer vinden? Dit zijn dé tips!

24-07-2018

Ook zo benieuwd hoe je sneller een studentenkamer kan vinden? ROOM heeft dé tips om je hierbij te helpen!

Doe mee aan hospiteeravonden!

In een studentenhuis is hospiteren (of instemming) dé manier om een kamer te scoren, ook met een korte inschrijftijd. Wanneer een kamer vrijkomt, mogen bewoners namelijk zelf een nieuwe huisgenoot zoeken en speelt inschrijfduur geen rol. Om een nieuwe bewoner te vinden, organiseren ze hospiteeravonden. Alle geïnteresseerden komen dan langs om kennis te maken. Na afloop hoor je of je de kamer wel of niet krijgt. Let op: in het aanbod van ROOM hebben we nóg geen kamers die via instemmingen worden verhuurd. In het aanbod van studentenhuisvester DUWO vind je deze studentenkamers wel. Bekijk het hier. Natuurlijk kun je ook je eigen netwerk inzetten om uitgenodigd te worden voor een hospiteeravond. Dat brengt ons meteen bij tip 2…

Gebruik je netwerk

Omdat studenten niet altijd zin hebben om een hospiteeravond te organiseren, zoeken ze ook binnen hun eigen netwerk. Laat je vrienden en familie dan ook via social media weten dat je op zoek bent naar een kamer en vraag hen het bericht te delen. Zo vergroot je zelf de kans op een uitnodiging voor een hospiteeravond.

Overweeg ook een kamer in onderhuur

Heb je onderhuur weleens overwogen? Misschien niet de ideale oplossing, maar wel een prima tijdelijke oplossing voor als je ver van je studiestad woont. Huur bijvoorbeeld de kamer van iemand die in het buitenland gaat stagelopen. In de tussentijd blijf je gewoon verder zoeken. Hoe vind je iemand die zijn kamer tijdelijk wil verhuren? Vaak op social media of via een vriend. Ook hier kun je je eigen netwerk goed voor inzetten!

Stel niet te hoge eisen

Heb je een lijstje met eisen en wensen waar je nieuwe kamer aan moet voldoen? Wees dan kritisch op de eisen die je stelt. Wijs een woning bijvoorbeeld niet af als deze buiten het centrum ligt. Je kan namelijk altijd doorverhuizen naar een kamer die beter bij je past (je inschrijving blijft immers geldig).

Laatste nieuws