Nieuws

Laatste nieuws

Op kamers tijdens de Corona crisis

13-05-2020

Gelukkig kunnen veel dingen, zoals het zoeken en betrekken van een kamer, wel doorgaan. Lees er hier meer over.

Sommige dingen gaan gelukkig wel door

Door de Coronacrisis lopen veel dingen helaas anders dan gepland. Dit geldt waarschijnlijk ook voor jou. Jij had je jouw eindexamenperiode vast ook heel anders voorgesteld… Gelukkig kunnen veel dingen, zoals het zoeken en betrekken van een kamer, wel doorgaan.
Je zoektocht naar een kamer verloopt net als altijd. Op onze website kun je een duidelijk stappenoverzicht vinden, zo weet je wat je kan verwachten tijdens je zoekproces.
 

Hospiteren
Ook het hospiteren gaat door. Bij DUWO gebeurt dit echter wel online. Bij Idealis verloopt het hospiteren via de huidige huurders, dus bij voorkeur via videobellen.
 

Kamer gevonden en dan?

Wanneer je een kamer hebt gescoord, dan ontvang je van ons verdere informatie over het ophalen van je sleutel etc. Wil je als nieuwe huurder een kamer bezichtigen? Dat kan in overleg met de huidige bewoner en zolang als hij/zij zich daar ook prettig bij voelt. Wel is het belangrijk dat je geen gezondheidsklachten hebt en dat je je aan de richtlijnen van het RIVM houdt. Je kunt bij het bezichtigen van de kamer op dit moment niemand meenemen. Uiteraard kun je een bezichtiging ook via video regelen of je kunt vragen of de huidige huurder foto’s voor je maakt.
 

Spannend om op kamers te gaan
Vanwege de Coronacrisis vind je het misschien spannend om op kamers te gaan wonen. Dat snappen we helemaal. We willen je laten weten dat wij als woningcorporaties diverse maatregelen hebben getroffen om verspreiding van het virus te voorkomen. En uiteraard volgen we de richtlijnen van het RIVM. Het is heel fijn om te merken dat onze huurders zich goed aan de regels houden. Hoewel het anders is dan normaal, kun je dus nog steeds op een verantwoorde manier op kamers wonen.

Mocht je nog vragen hebben over dit onderwerp, dan staan wij uiteraard voor je klaar. Via de pagina ‘contact’ kun je rechtstreeks contact opnemen met jouw verhuurder.

Laatste nieuws