0000

Nieuws

Laatste nieuws

Huurtoeslag, je hebt er niet altíjd recht op…

30-08-2018

Je weet vast wel dat huurtoeslag een bijdrage in de huurkosten is en dat je daar vanaf 18 jaar wellicht recht op hebt als je op jezelf woont. Met huurtoeslag kun je veel geld besparen, vaak meer dan € 100 per maand. Maar weet je ook dat het recht op huurtoeslag afhankelijk is van je persoonlijke situatie? En dat het niet voor iedere woning mogelijk is? 

Niet bij alle studentenwoningen is huurtoeslag mogelijk

Op ROOM.nl vind je studentenwoningen waar huurtoeslag wel mogelijk is en waar huurtoeslag niet mogelijk is. Om het lekker ingewikkeld te maken, zijn de woningen waar huurtoeslag wel mogelijk is, opgedeeld in twee categorieën: woningen waar je huurtoeslag kan krijgen vanaf 18 jaar en woningen waar je huurtoeslag kan krijgen vanaf 23 jaar. Ben je 22 jaar en reageer je op een woning waar huurtoeslag mogelijk is vanaf 23 jaar? Dan moet je toch echt wachten tot je 23 bent geworden om de toeslag te kunnen ontvangen. Het is dus belangrijk dat je jezelf goed laat informeren voordat je een woning gaat huren.  

Bij ROOM houden we niet van ingewikkeld, dus tonen we bij elke woning of huurtoeslag wel of niet mogelijk is en vanaf welke leeftijd. Zo weet je meteen hoe het ervoor staat. 

 

Maak een proefberekening

Heb je een woning gevonden waar huurtoeslag mogelijk is, dan betekent het niet dat je daar ook recht op hebt. Je aanvraag wordt namelijk beoordeeld op basis van je inkomen, leeftijd, woonsituatie (zoals het aantal bewoners) en op de huur die je betaalt. Lees daarom altijd de voorwaarden op de website van de Belastingdienst en maak van tevoren een proefberekening. Zo weet je meteen of je de woning die je voor ogen hebt wel of niet kan betalen.

 

Vul de juiste gegevens in

Bij het aanvragen van de toeslag dien je naast de kale huurprijs ook een deel van de servicekosten in te vullen. Dit gaat vaak nog fout en daarom geven we als tip mee om hiervoor onderstaande berekening te gebruiken:

 

Servicekosten huurtoeslag = rekenhuur – kale huurprijs.

 

De rekenhuur en de kale huurprijs vind je op ROOM in de advertentie van de woning.

Laatste nieuws