Nieuws

Laatste nieuws

Energiekosten fors omhoog

14-02-2023

De energieprijzen zijn sinds 2022 enorm gestegen. Deze kosten worden verrekend in de servicekosten. Dit gebeurt echter niet bij elke aanbieder op ROOM op hetzelfde moment en omdat er verschillende soorten woningen aangeboden worden, zijn de energiekosten ook verschillend. Het is belangrijk om hier goed op te letten als je op een kamer reageert. Zo voorkom je dat je voor onverwacht hoge kosten komt te staan.

Voor de woningen van studentenhuisvester DUWO geldt dat de prijzen per januari 2023 zijn gestegen. Via www.duwo.nl/energie-besparen houdt DUWO de bewoners op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in hun regio: waarvoor kun je bij de gemeente terecht, wat doet DUWO en wat kun je zelf doen? Hier zijn ook de meest gestelde vragen met antwoorden te vinden.  

Ook de huurders van Idealis kregen per 1 januari 2023 te maken met stijgende energiekosten. De exacte stijging hangt van diverse factoren af, zoals het type kamer, het gebouw, of de kosten gezamenlijk of individueel worden doorberekend en natuurlijk het verbruik. Op https://bit.ly/3FHe1g1 kun je onze veel gestelde vragen en antwoorden met betrekking tot de verhoging van de energiekosten lezen. 

Lefier past de servicekosten ieder jaar per 1 juli aan. De verwachting is dat de energiekosten in 2023 verder zullen stijgen. Je moet er dus rekening mee houden dat de servicekosten in juli 2023 hoger zullen worden. Je betaalt een voorschot, in 2024 krijg je de afrekening van de servicekosten over 2023. Als blijkt dat de werkelijke kosten hoger zijn dan je voorschot, moet je bijbetalen, De kosten voor je kamer kunnen dus hoger uitvallen dan nu zichtbaar is op ROOM.  

De aanbieders van woningen hebben  geen invloed op de stijgende kosten. Uiteraard doen zij er alles aan om kamers zo snel mogelijk te verduurzamen, maar dit kost tijd. Voor iedereen geldt: we moeten samen alles op alles zetten om het energieverbruik zoveel mogelijk te beperken. Hou de informatie via de bovenstaande links dus goed in de gaten om te zien welke acties er zijn vanuit de aanbieders en de gemeenten en ook wat je zelf kunt doen. 

Laatste nieuws