Studentenkamer Wageningen

Studentenkamer Wageningen

Zie jij het zoeken van een studentenkamer in Wageningen als de uitgang vinden van een doolhof? ROOM helpt jou bij de speurtocht naar een studentenkamer. Wij zijn het studentenplatform dat meedenkt met jou en klaarstaat voor jou om een studentenkamer te vinden. Wij hebben dagelijks nieuw aanbod van studentenkamers.

Zo vind je een studentenkamer in Wageningen

Met ons handige vijfstappenplan vind je jouw Wageningse paleisje dat aan jouw wensen en voorkeuren voldoet:
Bij ROOM bouw je inschrijfduur op. Hoe langer je staat ingeschreven, hoe meer kans je maakt op een studentenkamer. Schrijf je daarom nu al in! Betaal eenmalig 35 euro en bouw je inschrijfduur op. Inschrijven kan al vanaf 16 jaar. Daarna kan je 8 jaar lang kamers scoren via ROOM.

Wageningen vanuit de lucht

Overweeg jij om komend studiejaar in Wageningen te gaan studeren? Vlieg dan met ons mee over over de stad en maak kennis met Wageningen en een aantal studentencomplexen van Idealis.


Ben je benieuwd naar meer woonruimte van Idealis? Kijk dan op onze website.

Snel een kamer nodig? Kom nu in actie!

Er zijn verschillende manieren om aan een studentenkamer te komen. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om te gaan hospiteren. Bewoners van een studentenhuis organiseren dan een hospiteeravond om een nieuwe huisgenoot te vinden. Hier kunnen kamerzoekenden langskomen om zichzelf voor te stellen, de kamer te bekijken en de huisgenoten te ontmoeten. Aan het eind van de avond beslissen de huisgenoten wie de kamer krijgt. Zo kan je sneller aan een kamer komen en hoef je geen inschrijfduur op te bouwen. Hier kun je het hospiteeraanbod checken op ROOM. In Wageningen worden deze kamers via diverse kanalen aangeboden.

Verder kan je je eigen netwerk inschakelen of een nieuw netwerk benaderen. Word bijvoorbeeld lid van Facebook groepen zoals: ‘Kamers, studio’s en appartementen in Wageningen’ of ‘Kamer huren in Wageningen’. Laat hier vooral weten dat je op zoek bent en wellicht kunnen zij iets voor je betekenen.

Studeren in een studentenstad: Wageningen

Wageningen heeft een stad vol studenten. Zo telt deze stad ongeveer 38.000 inwoners, waarvan bijna ⅓ studenten zijn. Waar een studentensfeer heerst, is er altijd gekkigheid en gezelligheid. Je zult je als student dus zeker niet alleen voelen. De studentensfeer kan je het best proeven als lid van een van de studentenverenigingen. Dit is ideaal als je actief wil deelnemen aan leuke activiteiten. In Wageningen bevinden zich meerdere studentenverenigingen. Een aantal grote zijn W.S.V. Ceres, K.S.V. Sint Franciscus Xaverius en SSR-W. Er zit vast wel iets voor jou tussen! Wageningen kent twee hogescholen en een universiteit. De grootste hogeschool van Wageningen is Van Hall Larenstein. Daarnaast staat Wageningen bekend om de landbouwuniversiteit Wageningen University. De opleidingen in Wageningen zijn vooral gespecialiseerd op het gebied van landbouw en dierwetenschappen.

Jouw studentenkamer in Wageningen

Samen met je huisgenoten bikkelen voor school, lekker feesten tot in de late uurtjes, samen bijkomen van het harde werken en de lange colleges. Gelukkig zijn er in Wageningen veel verschillende kroegen en cafés zodat je lekker kan los gaan in het bruisende uitgaansleven. Er is genoeg te beleven voor jou als student!

Wageningen is een kleine stad en dat heeft zo zijn voordelen. Binnen 20 minuten ben je vanaf Wageningen station op de Wageningen Campus. Dit is de universiteitscampus van Wageningen University.

Liever een studentenwoning in Wageningen?

Wil je liever privacy en beschikking over je eigen faciliteiten? Dan kan je kijken naar een studentenwoning. Wil je een studentenkamer in een andere regio? Hieronder hebben we een lijstje met andere toffe studentensteden in Nederland waar je kunt wonen en studeren: